Tempura uchodzi za danie japońskie. Jest to jednak jedno z niewielu dań przyjętych przez Japończyków w kuchni Zachodu. Przyrządzali je mnisi hiszpańscy i portugalscy, którzy osiedli się w południowej części Japonii pod koniec XVI wieku, od nich nauczyli się Japończycy. Tempura to połączenie mąki pszennej, kukurydzianej, ryżowej, czasem tapioki i oczywiście przyprawy. Można ją przygotować samemu, ale dla zabieganych lepszym rozwiązaniem będzie zakup gotowej mieszanki w Sklep.naSushi.pl, tempurę zalewamy lodowa... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...