Składniki: 40 ostrych, czerwonych papryczek chili (łączna waga około 1 kg); 4 łyżeczki soli; Sok wyciśnięty z 1 limonki; 2 łyżki cukru trzcinowego; 2 łyżki octu ryżowego; 3 łyżki oliwy; 2 ząbki czosnku. Sposób przygotowania: Papryczki chili umyć, osuszyć, odciąć ogonki, pokroić w 1 cm kawałki. Ząbki czosnku obrać. Pokrojone papryczki wrzucić do pojemnika/rozdrabniacza blendera. Dodać obrane ząbki czosnku, sól i cukier. Dokładnie zblendować na gładką pastę. Tak przygotowaną pastę przełożyć do rondelka i podg... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...