RAITA OGÓRKOWA Z IMBIREM

RAITA OGÓRKOWA Z IMBIREM

RAITA OGÓRKOWA Z IMBIREM

Raita to klasyka kuchni indyjskiej. Rodzaj dipu na bazie jogurtu, świeżego ogórka i ziół. W mojej wersji także z odrobiną mieszanki przypraw - garam masala i tartym imbirem.  Raitę najczęściej podaję jako dodatek do sosów curry, choć świetnie smakuje także z chlebkiem pita lub naan oraz pieczonym ziemniaczkami. Wzbogaca smak smażonych i grillowanych mięs. Stanowi kontrast dla ostrych posiłków. Przyprawę garam masala możecie zastąpić mieszanką sproszkowanej kolendry i kminu rzymskiego. SKŁADNIKI 250 g jogurtu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.