Pasta z cukinii, bakłażana i papryki

Pasta z cukinii, bakłażana i papryki

Pasta z cukinii, bakłażana i papryki

Przepis na : śniadanie

Pasta z warzyw może stanowić wyśmienity dip do przekąsek lub lekkie śniadaniowe smarowidło na letnie dni. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem lub waflami ryżowymi. Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan ½ małej czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy sól pieprz Przygotowanie: Paprykę wydrążyć. Pokroić na 4 części. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-40 minut.   Obrać ze skórki.  Cukini... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.