Zapraszam na chrupiące paluszki z ziarnami, w wersji z cukrem lub wytrawnej bez cukru. Jeśli lubicie kminek, będą równie smaczne. Idealna przekąska do kawy, herbaty, past czy dipów. Z tej porcji wychodzi ich całe mnóstwo! Pyszne, chrupiące, pachnące, mniam! Chrupiące paluszki w ziarnach Potrzebujemy: 600g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 400g mąki pszennej, 450g miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru, w wersji wytrawnej pomijamy, w zamian możemy użyć ulubionych ziół, Sól do smaku, Ziarno sezamu, siemię ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...