Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki

Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki

Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę o tzatziki, mieszamy. Przygotowaną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, mięso, piersi, pierś, dipy, kurczak, dania mięsne, pierś kurczaka, mięso duszone, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak w marynacie, pierś w marynacie, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.