Sos Chili to podstawowy element kuchni Meksyku. Pikantny sos, w którego smaku wyraźnie dominują pomidory i oczywiście papryczka chili - jego ostrość modyfikujemy właśnie jej ilością. Sos Chili możemy podać z makaronem, ryżem wraz z charakterystycznymi dla kuchni meksykańskiej dodatkami albo jako dip do tortilli lub w postaci dressingu (można wtedy powstały sos zmiksować, aby nabrał gładkiej konsystencji). Domowy Ostry Sos Chili - Składniki: 3-4 papryczki chili połowa słodkiej czerwonej papryki cebula 2 duże... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...mmmm jaki gęsty, jak jakiś krem;) jak będę miała czas to na pewno wypróbuję, ale jak na razie moje potrawy i kubki smakowe muszą zadowalać się sosem chilli od Develey, ale naprawdę przypadł mi do gustu;)