Chipsy buraczane z musem z ciecierzycy

Chipsy buraczane z musem z ciecierzycy

Chipsy buraczane z musem z ciecierzycy

Przepis na : śniadanie

Lubicie takie proste przepisy? Ten zestaw będzie idealny na imprezę, jako przekąska czy nawet propozycja na śniadanie. Chrupiące chipsy z buraków z dipem na bazie ciecierzycy.   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 25 min   Składniki 250 g dużych buraków 3 gałązki świeżego tymianku Oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1 x 400g puszki ciecierzycy 2 łyżki tahini 1 cytryna 1 łyżeczka wędzonej papryki Oliwa z oliwek Kiełki świeże Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 200ºC Buraczki obra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na Zielone

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.