Przepis na : śniadanie
Lubicie takie proste przepisy? Ten zestaw będzie idealny na imprezę, jako przekąska czy nawet propozycja na śniadanie. Chrupiące chipsy z buraków z dipem na bazie ciecierzycy. Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 25 min Składniki 250 g dużych buraków 3 gałązki świeżego tymianku Oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1 x 400g puszki ciecierzycy 2 łyżki tahini 1 cytryna 1 łyżeczka wędzonej papryki Oliwa z oliwek Kiełki świeże Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 200ºC Buraczki obra... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...