Placki z cukinią i ziemniakami to prosty, pyszny letni obiad. Placki idealne dla tych, którzy za cukinią jednak nie przepadają, a chcieliby włączyć ją do diety ze względu na walory odżywcze. Placuszki smakują jak zwyczajne ziemniaczane, chociaż cukini i ziemniaków użyłam w proporcji 1:1. Na pewno dużo łatwiejsze do smażenia niż tradycyjne cukiniowe. Bardzo polecam, bo są po prostu pyszne! Jogurt z dodatkiem mięty jest świetnym dodatkiem do placków. Składniki: 4-5 ziemniaków 1 spora cukinia 1 cebula 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...