Puree ziemniaczane w panierce

Puree ziemniaczane w panierce

Puree ziemniaczane w panierce

Świetny dodatek do obiadu, który przyuważyliśmy podczas jednego z obiadów w restauracji. W zasadzie można też zastosować jako przekąskę, serwując z ulubionym dipem.    Składniki 500 g ziemniaków 1 łyżka gęstej śmietany 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy, tłuczemy i mieszamy z niewielką ilością śmietany. Studzimy. Z ziemniaków formujemy paluszki (5-7 cm). Obtaczamy najpierw w bułce tartej, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ziemniaki, bułki, obiad, przekąska, dipy, sos czosnkowy, sosy, przekąski, ziemniaki na obiad, dip czosnkowy

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.