Kremowy sos z sera pleśniowego do mięsa i warzyw [PRZEPIS]

7
  • Kremowy sos z sera pleśniowego do mięsa i warzyw [PRZEPIS]
  • Kremowy sos z sera pleśniowego do mięsa i warzyw [PRZEPIS]

    Uniwersalny sos z sera pleśniowego, który idealnie podkreśla smak mięsa i warzyw. Najlepiej wychodzi z włoskiej gorgonzoli, ale możecie zrobić go też z innego sera z przerostami pleśni – na przykład polskiego lazura. Ważne, żeby nie miał twardej skórki. Ten sos idealnie sprawdzi się też jako dip. Przepis na sos z sera pleśniowego Składniki: 100 gramów gorgonzoli, cebula, łyżka mąki, 300 ml mleka, sól, pieprz, masło. Zrób tak: posiekaną cebulę zeszklij na odrobinie masła, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj ... Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska


    Tematycznie do tego przepisu

    • Najlepszy sos czosnkowy!
      Najlepszy sos czosnkowy!

      Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • Niskokaloryczna dieta hiszpańska
      Niskokaloryczna dieta hiszpańska

      Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

    • Jak zrobić sos holenderski
      Jak zrobić sos holenderski

      Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

    Inne przepisy z Kulinarna Polska

    Dodaj komentarz