Frytki z piekarnika - moczone w wodzie wraz z dodatkiem cukru

Frytki z piekarnika - moczone w wodzie wraz z dodatkiem cukru

Frytki z piekarnika - moczone w wodzie wraz z dodatkiem cukru

Przepis na : obiad

Jeżeli dbacie o linię i staracie się nie jeść smażonych dań to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Frytki pieczone w piekarniku są miękkie w środku i lekko chrupiące z zewnątrz. Cały ich sekret tkwi w moczeniu ziemniaków w zimnej wodzie wraz z dodatkiem cukru.  Składniki na 2 porcje: 4 duże ziemniaki zimna woda  1 łyżka zwykłego cukru sól, słodka papryka 2 łyżki oleju  Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki. Frytki przesypać do miski. Zalać zimną wodą, co najmniej do wysokości pokroj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, ziemniaki, pieczone ziemniaki, dipy, dania dietetyczne, dietetycznie, obiad, dietetyczne , dip czosnkowy, dietetyczny obiad

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.