ciasto - 160568 przepisów (strona:555/10705)

Ciasto z rabarbarem 93

Ciasto z rabarbarem puszyste i wilgotne, a ponadto niezawodne i dziecinnie proste w przygotowaniu. Rewelacyjnie smakuje szczególnie na drugi dzień, możecie je przechowywać do 5 dni w lodówce lub nawet zamrozić ! Warto je przygotować póki trwa sezon na rabarbar Przepis na ciasto z rabarbarem Składniki 4 jajka o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru (170 g) 3/4 szklanki oleju(...)chwilę ubijamy mikserem do momentu powstania kremowej masy i rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mlekiem i ponownie mikserem mieszamy do momentu połączenia składników . Ciasto tym razem powinno być bardzo gęste. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (lub wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą) przelewamy ciasto i delikatnie je wyrównujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni

WegePrzepis
Paszteciki z farszem a la bolognese 126

innego jak drożdżowe paszteciki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem sosu bolońskiego, odrobiny przypraw i cebuli. Całość wychodzi tak pyszna, że to danie już niejednokrotnie gościło w moim domu. Z ciastem na drożdżowe paszteciki naprawdę dobrze się pracuje, a farsz przygotujecie dosłownie w kilka minut. Takie paszteciki z farszem a la bolognese najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu w towarzystwie ketchupu(...)barszczu. Można je oczywiście podgrzać w piekarniku, a nawet (w ostateczności) w mikrofali. Koniecznie spróbujcie, polecam Takie drożdżowe paszteciki idealnie smakują z łagodnym ketchupem Polskie Przetwory. Polecam! Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki cukru Na farsz: 500 g mięsa mielonego (u mnie

Słodkie okruszki
MEGA Proste ciasto z TRUSKAWKAMI 87

MEGA Proste ciasto z TRUSKAWKAMI – Dzisiaj zapraszam na pyszne, proste ciasto z truskawkami, które już od jakiegoś czasu było w Małej Cukierence, teraz taka wersja odświeżona. Jest bardzo proste i smaczne. Puszyste, wilgotne, pięknie pachnie owocami i cynamonem (jeśli nie lubimy cynamonu, to możemy go pominąć). Przygotowanie ciasta zajmie nam parę chwil. Składniki wystarczy ze sobą wymieszać i nie potrzebujemy(...)nawet miksera. Świeże ciasto proszę podawać pokrojone na grube plastry. Wyśmienite do śniadania z poranną kawą. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MEGA Proste ciasto z TRUSKAWKAMI Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki + 1 łyżka do truskawek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mała Cukierenka
Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka 128

Pierogi z truskawkami – kuchnia podkarpacka Przepis na pierogi z truskawkami jest prosty – ciasto jak na pierogi ruskie, truskawki i cukier :) Ale czy aby na pewno jest tak łatwo? Pamiętam program w TV, w którym The Hairy Bikers (dwóch gotujących brodaczy z Anglii, przemierzających Europę na motorach) odwiedzili Polskę i na Długim Targu w Gdańsku gotowali pierogi. Do ciasta na pierogi(...)mogłam się nadziwić, że nikt im nie powiedział, że „nasze polskie pierogi z truskawkami” smakują inaczej :) Zamiana soli na cukier zmienia smak dania, ale to niuanse w składnikach na ciasto sprawiają, że lepi się te pierogi łatwiej lub trudniej, zachowują one po ugotowaniu kształt mniej lub bardziej, pozostają w całości lub wypuszczają truskawki na wolność… A pierogi z owocami

Trzeci talerz
Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino 899

Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino – Kolejne, pyszne ciasto z truskawkami w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, delikatnie kawowo – waniliowe, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Ciasto wygląda apetycznie i elegancko. Do jego przygotowania użyłam dwóch blaszek, ale jedna spokojnie nam wystarczy. Najpierw możemy upiec biszkopt, wyjąć go z blaszki i przygotować żelkę truskawkową. Ciacho ogromnie mi smakuje(...)Bardzo zmodyfikowany przepis z gazetki „przyślij przepis”. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 1 płaska łyżeczka proszku

Mała Cukierenka
Najlepsze brownie z malinami 113

Najlepsze brownie z malinami Mega wilgotne i delikatne ciasto czekoladowe, które wprost rozpływa się w ustach. To jeden z moich ulubionych wypieków, więc często do niego wracam. Ciasto ma jeden tajemny składnik, który nadaje mu rewelacyjnej wilgotności , którym jest… cukinia! Tak, wydaje się dziwne, że do ciasta dodajemy warzywo, ale nic się nie martwcie, cukinia jest zupełnie nie wyczuwalna(...)mieszamy łyżką – tylko do momentu połączenia się składników *** *** Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Czekoladę kroimy na małe kawałki *** *** Cukinię i czekoladę dokładamy do ciasta *** *** Całość delikatnie mieszamy *** *** Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (moja foremka ma wymiary 25×25 cm ) *** *** Na cieście układamy maliny *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Blog z Apetytem
Jagodzianki klasyczne 55

Czas czytania: 3 min Jak je opisać? Bułki pełne jagód w cieniutkiej, leciutkiej i puszystej otoczce z drożdżowego ciasta… Dziś zapraszam na najlepsze jagodzianki klasyczne! Nigdzie nie kupicie takiej jagodzianki, to pewne! Ciasto na jagodzianki pięknie pachnie masełkiem, jest mięciutkie i delikatne. Wierzch możecie tak jak ja posypać grubym cukrem lub polać lukrem. Mniam, mniam w każdej wersji będą(...)wspaniałe. Jagodzianki klasyczne [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto 570 g mąki 4 łyżki cukru 30 g świeżych drożdży 2 łyżeczki suchy 170 g masła 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki ciepłej wody 3/4 łyżeczki soli Składniki na nadzienie

SprawdzonaKuchnia.pl
Ruskie pierogi 62

nasz klasyczny przepis to niestety, żeby zjeść dobre pierogi w restauracji, trzeba mieć niesłychanie dużo szczęścia! Lepiej więc przygotować je w domu. Podaję dziś przepis na fantastyczne ciasto pierogowe, które oczywiście nadaje się do każdego rodzaju nadzienia, nie tylko do ruskich. Nadzienie jest równie pyszne, lekko kwaśny twaróg , ziemniaki i dużo podsmażonej cebulki , która nadaje cudowny smak. Wszystko solidnie doprawione(...)Pyszne pierogi! Course Obiady Cuisine Polska Keyword twaróg, ziemniaki Prep Time 45 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 50 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 600 g mąki pszennej + do podsypania 1 średnie jajko 300 ml bardzo gorącej wody 1 szczypta soli Składniki na farsz 700 g ugotowanych ziemniaków 500 g twarogu ja daję pół

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z borówkami 66

borówkami i cynamonem, najlepsze. Course Obiad Cuisine Polska Keyword borówki Prep Time 45 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 300 g mąki pszennej 1 małe jajko 1 szczypta soli 150 ml gorącej wody Składniki na farsz 1/2 kg borówek amerykańskich 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo śmietana cukier(...)masło i tarta bułka Instructions Przy wyrabianiu ciasta posiłkuję się maszyną do pieczenia chleba, jeśli taką macie wykorzystajcie ją do tego przepisu. Wszystkie składniki (według kolejności) wkładam do maszyny i nastawiam program do wyrabiania ciasta na makaron. Jeśli robicie to ręcznie, to; odmierzoną ilość mąki wysypujemy na blat tak, aby powstała górka, na środku robimy wgłębienie "krater", wbijamy

SprawdzonaKuchnia.pl
Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego 62

Czas czytania: 2 min Ciasto serowo-francuskie to przepis, który przyda się na wiele okazji. Wykorzystacie go do świątecznych pasztecików lub tarty z farszem wytrawnym, lub też słodkim. Ciasto jest fantastyczne i przyznam, że do tej poty nie jadłam takiego. Po pierwsze: jest błyskawiczne do przygotowania, nie trzeba czekać, aby wyrosło, co jest konieczne w przypadku ciasta drożdżowego. Wystarczy zagnieść(...)ciasto i od razu możemy przygotować paszteciki. Po drugie: jest delikatne, przypomina ciasto francuskie, choć moim zdaniem jest lepsze od niego! Nadaje się do przygotowania pasztecików z nadzieniem, które będzie idealne do wigilijnego barszczu, farszu mięsnego czy też słodkiego wypełnienia owocowego. Przepis na farsz do pasztecików z kapustą i grzybami jest tutaj . Życzę smacznego! Print Paszteciki z ciasta serowo-francuskiego

SprawdzonaKuchnia.pl
Pizza z cukinią i szparagami 56

Typowo wiosenna pizza, pizza z cukinią i szparagami. Pizza jest rewelacyjna, aromatyczna i bardzo smaczna. Po upieczeniu koniecznie posypcie pizzę rukolą i skropcie octem balsamicznym, będzie obłędna! Do ciasta dodałam suszone oregano, dzięki temu ciasto jest bardzo aromatyczne i smaczne. Z takiego ciasta można przygotować nie tylko spód do pizzy, ale i cieniutkie paluszki posypane grubą solą, które będą świetną(...)przekąską do piwa. Ciasto na pizzę można przygotować w większej ilości włożyć do miski przykryć folią spożywczą i schować do lodówki, a następnie wykorzystać w ciągu 24 godzinach. Ciasto przed pieczeniem należy, wyjąc z lodówki na 3 godziny przed pieczeniem. Smacznego! Print Pizza z cukinią i szparagami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pizza na cienkim

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietki śniadaniowe 65

zbyt długo, jeśli zacznie opadać i tracić pęcherzyki powietrza, zrezygnowałabym z jego użycia. Wypiek może się nie udać. Jeśli użyjemy go w odpowiednim czasie, to jego dodatek sprawi, że ciasto będzie elastyczne, będzie świetnie się formowało, a w końcowym procesie doda objętości. Bagietki śniadaniowe są bardzo łatwe, a przy tym bardzo smaczne. Bagietki można wstępnie podpiec, wystudzić, a następnie zamrozić(...)Time 1 hour 5 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Poolish 200 g mąki pszennej 200 g wody o temperaturze 25 st C 1 szczypta suchych drożdży Składniki na ciasto właściwe 400 g mąki pszennej 200 g wody o temperaturze 30 st C 1,5 g suchych drożdży lub 3 g świeżych 12 g soli Instructions W misce wymieszać wodę

SprawdzonaKuchnia.pl
Malasadas – pączki portugalskie 66

pączka z nadzieniem typowo hawajskim, a będzie to kremem z dodatkiem orzechów macadamia lub orzechów kokosowych z posypką cynamonową, cukrową… Pączki – Malasadas, są przygotowywane z bardzo rzadkiego ciasta , co sprawia, że po usmażeniu pączki są niezwykle miękkie i delikatne . Jest kilka sposobów na ich przygotowanie. Najłatwiejszy sposób to nakładanie ciasta łyżką na rozgrzany olej, podobnie jak racuchy . Drugi(...)sposób to formowanie okrągłych bułeczek lub wycinanie ich z rozwałkowanego kawałka ciasta. W drugim sposobie jest jedna niedogodność, a mianowicie ciasto jest tak delikatne, że trudno przenieść je na olej nie uszkadzając ich. Znalazłam i na to sposób 🙂 Przygotowane pączki układam na kwadratach wyciętych z papieru do pieczenia i pozostawiam je do ponownego wyrośnięcia. Kiedy są już gotowe do pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 75

sposób potrzebny nam susz. Do aromatycznego farszu potrzebować będziemy jeszcze, świeży szpinak, dużej ilości siekanych aromatycznych ziół, czosnek, imbir i papryczkę chilli. Bardzo ważne jest super cienkie i elastyczne ciasto! Ciasto w tego typu pierożkach jest niezwykle cienkie i wymaga sporej pracy fizycznej przy odpowiednim rozwałkowaniu. Jeśli macie do dyspozycji robot kuchenny wyposażony w wałek to sprawa będzie banalnie łatwa(...)warzywami. Course Obiad Cuisine Japanese Keyword pierogi, warzywa Prep Time 1 hour Cook Time 30 minutes Total Time 1 hour 30 minutes Servings 75 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 370 ml gorącej wody 1 łyżeczka soli Składniki na farsz: 350 g świeżego szpinaku 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego

SprawdzonaKuchnia.pl