Bliny gryczane na kefirze

Bliny gryczane na kefirze

Bliny gryczane na kefirze

Przepis na : kolacja

Bliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki gryczanej, więc nie zawierają glutenu. Zazwyczaj przygotowuje się je na mleku lub na wodzie, jednak zauważyłam, że na kefirze wychodzą dużo lepsze - miękkie oraz puszyste i nie kruszą się nawet gdy są zimne. W smaku są delikatne i lekkie, ale mają charakterystyczny zapach oraz posmak gryki, więc trzeba lubić tego rodzaju placki. Samo ich przyg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, tarta, placki, placuszki, kolacja, ciasteczka, zupa, obiad, tort

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.