Przed nami wyjątkowo długi i słoneczny weekend majowy. Jest to doskonały czas na zwiedzanie i poznawanie nowych miejsc. Doskonałym smakołykiem w długie i nieco krótsze wycieczki na pewno będą ciasteczka ze szpyrek. Są to ciasteczka pochodzące ze Śląska i tam gównie najbardziej znane. W ciasteczka ze szpyrek swój niepowtarzalny i charakterystyczny smak zawdzięczają dodaniu skwarek do ciasta. Ciasteczka robi się stosunkowo szybko, choć przygotowanie skwarek zalecałam bym zrobić dzień wcześniej. Polecam! Sk...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.