Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą

Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą

Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą

Przepis na : deser

Migdały to jedyne orzechy, które mają działanie alkalizujące (czyli odkwaszające). Dlatego ciasta z dodatkami migdałów są lepsze dla naszego zdrowia. Migdały bowiem neutralizują zakwaszające działanie cukru. Dzisiaj polecam ucierane “ Ciasto ze śliwkami, mielonymi migdałami, gorzką czekoladą i skórką startą z cytryny” . Ciasto jest pyszne jedzone jeszcze na ciepło. W kolejnych dniach świetnie smakuje z kleksem bitej śmietany i odrobiną sosu malinowego (przepis tutaj ). Składniki ciasta ze śliwkami: 400 g śl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.