Krem cytrynowy-praktyczne porady

Krem cytrynowy-praktyczne porady

Krem cytrynowy-praktyczne porady

Krem cytrynowy to jeden z najpopularniejszych kremów do ciast czy ciasteczek. Jednym z najbardziej znanych jest oczywiście lemon curd. Krem ten jest tak naprawdę połączeniem soku z cytryn, cukru i masła. Nie wszystkim jednak odpowiada tak kwaśny krem. Poniżej przedstawiam wersje lemon curd łagodną. Łagodny lemon curd Składniki: 2 cytryny 2 jajka 180 g cukru 50-80 g masła Sok wyciskamy z cytryn. Jajka, cukier wymieszaj ze sobą, podgrzewając na małym ogniu. Dodaj sok z cytryn. Wymieszaj. Do ciepłego kremu dodaj poło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, ciasto z kremem, ciasta z kremami, tort, babki, torty, tarta, babeczki, ciasteczka, babka cytrynowa, ciasto cytrynowe, ciasto ucierane , babka ziemniaczana

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.