Ponoć już niektóre ptaki świergolą, że wiosna tuż, tuż. A przed wiosną musi być przedwiośnie czyli taki paskudny, szary czas kiedy to czasami wyjrzy słońce a czasami popada śnieg. Niestety, po chwilowym ociepleniu od kilku dni z nieba znowu mocno sypie śnieg i temperatura spadła więc biedne ptaszyska chyba trochę oszukują.Koniec zimy to czas porządnego przeglądu zamrażarki bo przecież od wiosny zaczną do niej trafiać nowe zapasy - te z poprzedniego roku trzeba koniecznie zużyć. Dziś do ciasta przydała się ost... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Ile uroku ,czasem w takiej małej prostocie ;)I motylki takie słodkie ....pozdrowionka ;)
prawda ? motylki gotowe, kupne, ale takie już wiosenne trochę :)
i dobrze smakuje chociaż mąka gryczana ma swój smaczek - ja lubię :)
Pomysłowe ciasto! Bardzo lubię wypieki z mąki gryczanej, więc podkradam ten przepis do wypróbowania. :)
Widzę, że wywołujesz wiosnę:Ja też za nią tęsknię! Lubię takie klimaty - ciasto z mąką gryczaną i cukrem trzcinowym - pycha!