Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką

Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką

Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką

Kolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki  krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy  4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli MASA JABŁKOWA: 2 kg jabłek (u mnie reneta) 0,5 - 1 szklanki cukru, w zależności od kwaś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora

Autor

monkorze

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, por , kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, galaretka, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, ciasto z galaretka, ciasto z białek , ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Pora na pora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.