Tarta Wielkanocna a la Pascha Pwała Małeckiego

Tarta Wielkanocna a la Pascha Pwała Małeckiego

Tarta Wielkanocna a la Pascha Pwała Małeckiego

Przepis na : deser

Kolejny ciekawy i prosty przepis Pawła Małeckiego przetestowany podczas "Wielkanocnego wypiekania z Lidlem ", bardzo udana wariacja nt. tradycyjnej paschy. Do dekoracji Paweł wykorzystał suszone owoce i gotowe elementy dekoracyjne, dostępne w świątecznej ofercie Lidla, oraz spaghetti z białej czekolady, które możecie przygotować sami.  Trzeba mocno schłodzić płaski kamień do wypieków lub talerz, białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać do wcześniej przygotowanego rożka z papieru do pieczenia, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, twaróg, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, czekolada, biała czekolada, jajko, przepisy na święta, orzechy, świąteczne, świąteczne przepisy, ciekawe przepisy, mielone, spaghetti, makarony, makaron, ser, desery, wielkanoc, deser, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.