Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim

Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim

Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim

Przepis na : obiad

Ta rustykalna tarta z grzybami daleka jest od słowa ‘fit’ – ona jest obraźliwie, przerażająco wręcz maślana i dekadencka. Poskładanie wszystkiego do kupy naprawdę nie zajmuje dużo czasu, a serowe nadzienie – mimo niewielkiej ilości składników –jest super zbilansowane i bardzo dobrze podkreśla smak grzybów. W końcu w prostocie siła, prawda? Szykujemy wszystkie składniki nadzienia – ciasto zostawiamy w lodówce, powinno być schłodzone przed wałkowaniem i pieczeniem * Ser ricotta przekładamy do miski. Gruyère lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, grzyby, tarta, ciasto francuskie, pieczarki, fit, placki, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, pieczarki w cieście, obiad, kolacja, szybkie ciasto, szybki obiad, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ser biały

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.