Kolejny raz sierpień minął mi z prędkością światła. Nie wiem jak, nie wiem kiedy, ale faktem jest, że mamy wrzesień. Jednak ten wpis wcale nie jest zapowiedzią końca lata. Wręcz przeciwnie, zamierzam korzystać z ostatnich słonecznych dni i letnich owoców ile się tylko da. Dlatego mam dla Was dzisiaj przepis na prostą, a zarazem obłędną rustykalną tartę z brzoskwiniami oraz ziołowym akcentem. Każdy ma swoje kuchenne pewniaki, z których potrafi wyczarować coś pysznego. I tak, jedni nie wyobrażają sobie zawart... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.