ciasto - 160568 przepisów (strona:553/10705)

Najlepsze Przepisy na Domowe Ciasta z Kremem 140

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kremem to smaczny wypiek z dodatkiem masy np. budyniowej, śmietankowej czy czekoladowej. Takie słodkości to idealny pomysł na deser, kiedy spodziewamy się gości. Przepisów na domowe ciasta z kremem jest naprawdę mnóstwo, co inny, to smaczniejszy. O charakterze danego ciasta decyduje właśnie rodzaj kremu, który nadaje mu lekkiego i niepowtarzalnego smaku. Ciasta z kremem wbrew(...)wcale nie są trudne w przygotowaniu. Nawet jeśli będziecie je piec po raz pierwszy, nie musicie mieć obaw, że Wam nie wyjdzie. Trzymając się sztywno instrukcji, na pewno Wasze ciasto z kremem wyjdzie idealne! Poniżej znajdziecie 12 pysznych propozycji na domowe ciasta z kremem . Każde z nich jest wyjątkowo smaczne i pięknie wygląda. Które z nich kusi Was najbardziej? (adsbygoogle

Damusia.pl
Ciasto na pierogi 70

Przepis ciasta na pierogi dostałam od córki ,u której jadłam przepyszne pierogi. Nigdy wcześniej nie jadłam tak smacznych. Teraz w swojej kuchni wykorzystuję ten przepis, dzięki któremu pierożki wychodzą bardzo smaczne i mięciutkie, a co bardzo ważne nie rozgotowują się. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto na pierogi – składniki: 0,5 kg mąki pszennej(...)oleju rzepakowego około 250 – 280 ml gorącej wody 1 płaska łyżeczka soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto na pierogi – sposób wykonania: W garnku zagotowujemy wodę. Wodę należy na około 5 minut zostawić ,aby miała niższą temperaturę tak około 85 st. Następnie odmierzamy 250 – 280 ml wody. Odmierzyć również 50 ml oleju. Następnie mąkę przesiewamy przez sitko dodając

Olcia gotuje!
Zakręcona baba drożdżowa z kakao 50

Uwielbiam drożdżowe wypieki i niezawodny przepis na ciasto drożdżowe z dodatkiem kremówki, mój ulubiony. Tym razem prosta baba drożdżowa, zakręcona niczym rolada, z cukrem i kakao w środku, upieczona w formie z kominem. Można również upiec na blasze, w formie wieńca. Polecam serdecznie :) Składniki: 3 szklanki mąki  100 g masła 25 g drożdży świeżych 0,5 szklanki mleka(...)orzechy Przygotowanie: W garnuszku umieścić masło, 1/4 szklanki mleka, cukier zwykły i waniliowy, kremówkę. Całość podgrzać do rozpuszczenia masła i cukrów. Przestudzić. Wlać do misy, w której będzie wyrabiane ciasto. Resztę mleka (1/4 szklanki) podgrzać z łyżeczką cukru i rozpuścić w tym drożdże. Do przestudzonej, letniej mieszanki masła, cukru, kremówki i mleka dodać żółtka, szczyptę soli, rozpuszczone drożdże i większą

Kocham..lubię..gotuję..
Tarta z buraczkami, orzechami i serem 54

Course: Przystawka, Na imprezę, Drugie danie Difficulty: średni Porcje 6 porcji Czas przygotowania 45 minutes Składniki M ożesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Ciasto 230 gramów mąki (pszennej, żytniej, pełnoziarnistej). W przepisie zastosowałam proporcje 80 gramów pszennej zwykłej, 100 gramów pełnoziarnistej pszennej i 50 żytniej, ale można zrobić z samej pszennej lub dodać połowę(...)balsamiczny (opcjonalnie) orzechy włoskie 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Połącz w misce mąki i sól. Dodaj olej i zimną wodę (ja wstawiam na chwilę kubek do zamrażalki). Zagniataj ciasto aż uzyskasz gładką masę. Do przygotowanej wcześniej formy do tarty przenieś ciasto i rozprowadzać równomiernie. A na koniec ponakłuwaj widelcem. Wstaw na 30-60 minut do lodówki. Po tym czasie

Heca w kuchni
Ciasto leśny mech + film 65

Mięciutkie, wilgotne i delikatne ciasto leśny mech to wyjątkowy smakołyk dla amatorów słodkich smaków. Ciasto przygotowane jest na bazie szpinaku i kremu z mascarpone jest łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne, może stanowić ciekawą propozycję na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty.     składniki na tortownicę 26 cm 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier i całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Do masy jajecznej wlewamy olej i wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek i wszystko krótko miksujemy, ciasto powinno mieć gęstą konsystencję. Na końcu do ciasta dodajemy rozmrożony szpinak i całość dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy

Smakowite Dania
Tarta z burakami i kozim serem 77

Tarta z burakami i kozim serem na cieście z mąki orkiszowej to idealny pomysł na zdrowy obiad czy kolację. Można ją jeść na zimno i na ciepło – w obu wersjach smakuje przepysznie! Orkiszowa tarta z burakami i kozim serem – pomysł na kolację fit Co najczęściej jecie na kolację? Jeżeli powiecie, że kanapki, to ja jeszcze nie tak dawno(...)udziałem mają delikatny, lekko orzechowy smak. Pieczywo orkiszowe czy orkiszowe bułeczki to fantastyczny zamiennik popularnego, białego pieczywa. Mąką orkiszowa świetnie się sprawdzi także w tartach, naleśnikach, pancake’ach, ciastach i ciasteczkach, a także kluskach i makaronach. Orkisz może się pochwalić również wyjątkowymi walorami zdrowotnymi i na pewno można to prastare zboże zakwalifikować do kategorii superfoods. Znajdziemy w nim rodanid

Na-talerzu.pl
Domowy chleb na zakwasie 81

poważnie” zająć się chlebem i spróbować pobawić się z na przykład „hydratacją”. Zwiększając ilość wilgoci, czyli właśnie hydratacji, zmieniamy strukturę i smak chleba. Niemniej jednak ciasto o wysokiej hydratacji wymaga większej wprawy w formowaniu, dlatego dla osób początkujących nie zalecam robienia takiego pieczywa, bo można się niestety szybko zniechęcić. Jeśli zatem jesteś początkującym piekarzem i/lub nie interesuje(...)trwała godzinę), dochodzi do uwolnienia glutenu i trawienia skrobi. Ten etap pozwoli uzyskać odpowiednią strukturę chleba. Mieszamy po prostu mąkę i wodę do momentu aż utworzy się zwarte ciasto (mniej lub bardziej przywierające do rąk). Składanie i fermentacja (4 godziny) Dodajemy zakwas i sól. Jeśli mamy wprawę i widzimy, że możemy do ciasta dodać więcej wody to jest ten moment

rabarbarowo
Wigilijne drobne pierożki uszka z grzybami 77

Tradycyjne polskie uszka nadziewane farszem z suszonych grzybów. Uszka grzybowe do barszczu czerwonego, tradycyjna wigilijna potrawa w czasie świąt Bożego Narodzenia. Ciasto uszek nie zawiera jajka, dzięki czemu powstają niezwykle miękkie maleńkie pierożki. Najlepszy przepis na świąteczne uszka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wigilijne drobne pierożki uszka z grzybami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Pierożki Kuchnia: Polska Trudność(...)Gotowanie 9 min. Kalorie 180 kcal Uszka z farszem grzybowym. Maleńkie pierożki z grzybami do wigilijnego czerwonego barszczu. Przepis na tradycyjne polskie uszka grzybowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA USZKA 400 g mąki pszennej typ 450 1/2 łyżeczki drobnej soli 220 ml bardzo gorącej wody 1 łyżeczka oleju rzepakowego FARSZ Z GRZYBAMI 70 g suszonych grzybów (najlepiej borowików

ProstePesto.pl
Klasyczna szarlotka 66

Klasyczna szarlotka – jedno z najpopularnieszych ciast (jedno z moich ulubionych zaraz obok sernika i murzynka XD ). Ten przepis jest bardzo prosty i klasyczny. Piekę ją odkąd pamiętam zawsze smakuje wybornie! Kluczem do pysznej szarlotki są oczywiście jabłka – najlepiej wybrać te lekko kwaśne lub kwaśne, które nie puszczają dużo soku. Niestety nie podzielę się z Wami nazwą moich ulubionych(...)których zazwyczaj używam ponieważ są to owoce z sadu moich rodziców, a jabłoń ma już swoje lata i nikt nie pamięta jej gatunku W tej szarlotce znajdziecie idealnie kruche ciasto i wyczuwalne kawałki jabłek (nie trzeba ich ścierać, ani gotować na marmoladą ) Klasyczna szarlotka Składniki: 320 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 16 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie

PatiGotuje
Schab w cieście naleśnikowym 88

Schab w cieście naleśnikowym to moja propozycja na obiad. Moja mama w ten sposób panierowała schab wieprzowy, gdy nie miała w domu bułki tartej. Ja w cieście naleśnikowym często przygotowuję rybę na obiad . Postanowiłam tym razem przygotować schab w cieście naleśnikowym na bazie wody gazowanej, mąki i jajka z prostej przyczyny, mi też skończyła się bułka tarta, a nie miałam(...)niczego na panierkę. Przepis jest błyskawiczny, prosty, a schab tak usmażony jest bardzo smaczny. Schab w cieście naleśnikowym przygotowuje się szybciej niż tradycyjny kotlet schabowy. Schab w cieście naleśnikowym najlepiej smakuje bezpośrednio po usmażeniu, jest wtedy na zewnątrz chrupiący i soczysty w środku. Wyśmienicie smakuje z zasmażanymi buraczkami lub z zasmażaną modrą kapustą, dopełnieniem jest puree z ziemniaków . Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM PORZECZKOWYM – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” 65

nieziemską furorę i jestem pewna, że i tym razem nowy przepis trafi na listę Waszych ulubionych! Był sernik? Był! Była szarlotka? Była! No to dziś przyszła pora na fantastyczne CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM Z CZARNEJ PORZECZKI. Idealne na rodzinne imprezy, weekendowy wypiek albo słodką zachciankę do niedzielnej kawki! Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika ze stołu! Gwarantuję(...)ciasto czekoladowe z musem porzeczkowym zrobi furorę! Mimo porzeczkowego smaku nie jest to absolutnie ciasto tylko na lato! Mus porzeczkowy w błyskawiczny sposób przygotujemy z gotowego Puree z czarnej porzeczki , którego ja często używam np. na szkoleniach. W sklepie SWEETDECOR.PL dostępne są przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne

Ostra na Słodko
Kruche rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi 67

rogalików Przygotowanie 1 godz.  Pieczenie 15 min. Kalorie 300 kcal Domowe rogaliki krucho drożdżowe z konfiturą kakaową ze śliwek węgierek. Najlepsze rogaliki drożdżowe ze śliwkową Nutellą. Składniki: KRUCHE CIASTO DROŻDŻOWE 700 g mąki pszennej 50 ml letniego mleka 80 g świeżych drożdży 300 g masła 300 ml kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka olejku waniliowego NADZIENIE(...)zagnieć ręcznie do uzyskania czegoś w rodzaju kruszonki. W kruszonce uformuj dołeczek i wlej do niego drożdżowy zaczyn, kwaśną śmietanę i olejek z prawdziwej wanilii. Zagnieć dłońmi jednolite, gładkie ciasto. Ciasto wstaw do misy i przykryj szczelnie przezroczystą folią spożywczą. Wstaw na 3 godziny do lodówki. Po schłodzeniu ciasto ponownie zagnieć ręcznie. Ciasto podziel na 8 części, każdą z nich

ProstePesto.pl
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 85

lata! Oto małe podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej odwiedzane przez Was przepisy to: 1) Sałatka z serkiem wiejskim 2) Cytrynówka 3) Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 4) Ciasto bydyniowe ze śliwkami 5) Udka maślano-jogurtowe Cieszę się bardzo, że 4 lata temu zdecydowałam się założyć ten blog, bo robię(...)petarda! Smakuje genialnie, ale jest dość pracochłonny - trzeba upiec dwa biszkopty, przygotować dwie masy, no i beza, której suszenie trwa 90 minut. Jednak na specjalne okazje, gdy potrzebujemy wyjątkowego ciasta, warto się trochę pomęczyć... Składniki: Biszkopt jasny: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 i 1/2  łyżeczki octu 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta

Kuchnia MagdaLeny