ciasto - 162020 przepisów (strona:554/10802)

Czekoladowe kostki 68

Czekoladowe kostki to ciasto które jest wręcz uzależniające. Podjadałam je do filmu i nie mogłam przestać W zasadzie to powinny nazywać się podwójnie czekoladowe, bo oprócz polewy, w środku też znajdziecie sporo czekolady. Ciasto można spokojnie do kilku dni przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku. Absolutnie nic mu się nie stanie (sprawdzone). Czekoladowe kostki to ciasto którego jeszcze nie robiłam. Przywiozła(...)moja klientka wraz z przepisem na nie. Obiecuje zrobić je w niedalekiej przyszłości i wszelkie uwagę naniosę do tego wpisu. Ale nie mogę czekać bo ciasto jest przepyszne dlatego dzielę się z wami przepisem już dziś. Czekoladowe kostki przepis na blaszkę 25×35 cm: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 6 jajek 250 g częściowo startej a częściowo

Relaxtime
Kokosowa krówka bez pieczenia 145

Ciasto kokosowa krówka bez pieczenia z delikatnym kremem śmietanowo-kokosowym. Deser ten przygotowałam na herbatnikach a dodatkowo przełożyłam słonymi krakersami z dodatkiem masy kajmakowej. Moim zdaniem idealnie pasują do tego deseru i fajnie przełamują jego słodki smak.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosowa krówka to ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego też polecam(...)również osobom, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni. Nie musicie się martwić, że coś Wam nie wyjdzie, czy biszkopt nie urośnie. Ciasto jest bez pieczenia i zawsze wychodzi. Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne ciasto kokosowa krówka. Przygotowałam instrukcję w wersji pisemnej, jak i wideo, na którym zobaczycie cały etap przygotowania tego smakołyku. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO KOKOSOWA KRÓWKA

Przepiski.pl
Ciasto Wisienka 1142

Ciasto Wisienka Nieziemsko pyszne ciacho! Efektowne ale wcale nie trudne w wykonaniu. Kilkuwarstwowe, aksamitne i mega kremowe ciasto, którego słodycz została delikatnie przełamana frużeliną wiśniową. Niebo w ustach!     Składniki: Biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki gorzkiego kakao Krem: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki(...)żółtku, cały czas ubijając *** *** Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z kakao i proszkiem *** *** Całość delikatnie mieszając łyżką lub szpatułką (nie mikserem!). Mieszamy do momentu, aż składniki się połączą *** *** Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (moja foremka ma wymiary 26×21 cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 40 minut – do suchego

Blog z Apetytem
Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 67

przejdzie obojętnie. Połączenie szpinakowego biszkoptu, kremu śmietankowego z mascarpone i słodkich ziarenek granatu – torcik Runo Leśne to wizualny obłęd. Górna warstwa z pokruszonego biszkopta naprawdę przypomina leśny mech, ciasto wygląda istnie rustykalnie. Wyobrażam sobie je na stole podane na drewnianej desce, podczas boho przyjęcia w ogrodzie – chyba żadne inne ciasto nie pasuje tak bardzo do tego klimatu. Poniżej(...)czyli wilgotny i zarazem pięknie wyrośnięty blat biszkoptu. Spróbuj koniecznie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Leśny Mech ze szpinakiem i granatem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 350 kcal Ciasto szpinakowe z granatem i kremem śmietankowym. Biszkopt śmietankowy przypominający Leśny Mech ozdobiony ziarenkami granatu

ProstePesto.pl
Ciasto dyniowe z polewą z białej czekolady 71

coś do czegoś wykorzystać. Wczoraj zauważyłam, że moja ostatnia dynia ma się całkiem źle. Postanowiłam ją upiec i zmiksować na śmierć. A jak już powstał mus to musiało powstać ciasto. Musu wyszła cała masa, część chyba wyląduje w zamrażalniku. Jutro może Toli na śniadanie zrobię pancakes z dynią . Ciasto dyniowe z polewą wyszperałam w internecie. Szukałam czegoś co będzie przypominać(...)domu, więc podziałam. Więc szperałam, szperałam i wpadłam na bloga Oryginalny smak . Naprawdę sugerowałam się jedynie zdjęciem. Potem wczytałam się w przepis i wiedziałam, że tego właśnie szukam. Ciasta na oleju, z musem z dyni, z polewą i skórką z pomarańczy. Obawiałam się jedynie, że z moimi zdolnościami cukierniczymi na bank coś spartolę. Więc zrobiłam co trzeba, od niechcenia wymieszałam

Kardamonovy
Najlepsze ciasta czekoladowe 574

Czekolada jest nie tylko wyśmienitą przekąską, ale także idealnym dodatkiem do ciast i deserów. Osobiście nie znam nikogo kto nie lubi czekolady i nie zjadłby z przyjemnością ciasta z tym dodatkiem. W dzisiejszym wpisie mam dla was listę przepisów na najlepsze ciasta czekoladowe. Przepisy są bardzo proste, a ciasta pyszne i pięknie wyglądają. Idealne na co dzień(...)święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Wilgotne ciasto czekoladowe przepis na: Kulinarne Cuda 2. Kakaowe ptasie mleczko przepis na: Alle Dobre 3. Puszysty sernik czekoladowy przepis na: Prosta Kuchnia 4. Czekoladowa chmurka przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Ciasto czekoladowe bez jajek przepis na: Czarrna Od Kuchni 6. Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym przepis na: Słodko-Słone Pichcenie 7. Ciasto

BabskiePorady.pl - Przepisy
Drożdżówki z makiem 70

Składniki: Ciasto drożdżowe – 500 g mąki pszennej – 180 ml mleka – 50 g zwykłego cukru – 2 jajka – 30 g świeżych drożdży – 50 g masła – szczypta soli Nadzienie i lukier: – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 łyżka gorącego soku z cytryny – 400 g gotowej masy makowej – 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn do ciasta drożdżowego: Lekko ciepłe mleko wymieszać(...)wyrośnięcia na ok. 10- 15 minut. Resztę z 500 g mąki wsypać do dużej miski. Dodać resztę cukru, sól i wymieszać. Dodać jajkao, rozpuszczone masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić ciasto, najlepiej mikserem lub robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto

I LOVE LIFE
Pyszne ciasto z budyniem i kruszonką 57

Ciasto pyszne, polecam Przygotowanie kremu budyniowego – mąkę ziemniaczaną, żółtko, z małą ilością mleka wymieszać dokładnie. Pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier i esencję waniliową, zagotować. Odrobinę gorącego mleka wlać do masy z żółtkiem, wymieszać. Powtórzyć tą czynność jeszcze dwa razy. Następnie powoli wlać wszystko do gotującego mleka i szybko mieszać, ciągle podgrzewając. Masa musi zgęstnieć. ( masa nie jest(...)bardzo sztywna, taki luźniejszy budyń ) Wykonanie ciasta – letnie mleko, cukier( 1 łyżka ),1 łyżka mąki, pokruszone drożdże wymieszać i odstawić wyrośnięcia. Masło roztopić i przestudzić. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, pozostały cukier, lekko ubite jajka, wyrośnięte drożdże. Dokładnie wyrobić ciasto jak każde drożdżowe. Ugniatać ciasto około 10 minut. Ciasto jest dość rzadkie, nie dodawać więcej mąki. Przykryć miskę

Kuchnia Pokoleń
Ciasta na zamówienie – co wybrać, by osłodzić podniebienia gości? 69

różne, ale łączy je wyjątkowość i chęć celebracji naszego sukcesu, udanego roku, czy jubileuszu. Mała przyjemność, a jak cieszy! O zaspokajaniu i osładzaniu tych chwil słów kilka. Ciasto na zamówienie, czy pieczenie w domu. W tym wątku warto poruszyć nasze preferencje, a są one wielorakie. Dla tych, którzy kochają spędzać czas w kuchni i potrafią przygotować pyszny wypiek, niewyobrażalnym jest(...)wziąć telefon i zadzwonić do ulubionej cukierni, aby zamówić ciasto na wydarzenie, które mamy w planie przyszykować. Jednak warto zaznaczyć, że nie każdy z nas ma smykałkę do gotowania, a nawet jeśli potrafimy przyrządzić apetyczne desery, to być może tym razem nie dysponujemy wystarczającą ilością czasu na wykonanie słodkości. W takim wypadku ciasta na zamówienie oferowane przez lokalne cukiernie stają

ProstePesto.pl
Bułki do hamburgerów 55

instant (7–9 g) 400 ml mleka ciepłego 800 g mąki (np. chlebowej) 80 g masła rozpuszczonego 80 g cukru 2 łyżeczki soli 2 szt. jajekjka (1 szt. do ciasta + 1 szt. do smarowania) 0,5 szklanki sezamu (do posypania) opcjonalnie 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przygotowania Do ciepłego mleka wsypać drożdże, wymieszać i odstawić na około(...)masło oraz jedno jajko i wymieszać łyżką. Następnie wlać mleko z drożdżami. Mieszać przez 2 minuty drewnianą łyżką lub miksować mieszadłem miksera na najmniejszej prędkości przez około 2 minuty. Ciasto wyrabiać rękami na podsypanym mąką blacie lub stolnicy przez 5 minut lub miksować hakiem miksera na średnio małych obrotach przez 5 minut (ciasto powinno być miękkie, gładkie i plastyczne). Niezależnie

Wypieki i Rumieńce