Post Domowa pizza: Puszysta pizza – przepis na ciasto na puszystą pizzę jak z pizzerii pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...bardzo dobry przepis… mniam robię z niego już piąty raz. Tyle że znajomy pizza-chiefff zdradził mi żebym ciasto urabiał + czekał aż wyrośnie ze 2..3 razy. Tak też spróbowałem i jest genialnie ;P
czy powinno być po zmieszaniu składników takie lepkie i mało spójne?
to ciasto po dodaniu składników powinno być lepkie i mało spójne
Raczej mało spójne nie jest. Powinno dać się wyrabiać. Jeśli wyszło za rzadkie można podsypać delikatnie mąką, ale nie za dużo,bo pizza wyjdzie wtedy zbita. Wyrabiać ciasto należy do momentu, gdy stanie się już ona ładnie plastyczne i nie będzie się kleiło do rąk.
Super ciasto na pizze. Robiłam już z tego przepisu, moje dzieci uwielbiają :)