Ciasto malinowe z kremem na bieluchach

581443
  • Ciasto malinowe z kremem na bieluchach
  • Polecają przepis

    Ciasto malinowe z kremem na bieluchach

    Przepis na : deser

    To jest chyba najlepsze ciasto, jakie udało mi się zrobić a wszystko dzięki koleżance, która je przyniosła do pracy. Od razu wzięłam przepis i postanowiłam je zrobić na długi weekend i nie żałuję, bo tak dobrego ciacha dawno nie jedliśmy. Jest genialne i bardzo wydajne. Wychodzi go cala masa. Polecam z czystym sumieniem. Czytaj więcej » Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik

    Dodaj komentarz

    • IzaaIzaaśroda, 8 maja 2013 10:37:05

      zapisuję bo wygląda genialnie ;)))

    • Qchenne-inspiracje,  Małgosia Qchenne-inspiracje, Małgosia środa, 8 maja 2013 10:40:53

      Wygląda bajecznie. Zapisuję przepis :)

    • kuchenny bałagankuchenny bałaganśroda, 8 maja 2013 10:50:41

      Ciasto super, szkoda tylko, że takie pychotki to istne bomby kaloryczne.

    • MonitraMonitraśroda, 8 maja 2013 10:54:50

      Witamczym można zastąpić serek Bieluch i w jakiej ilości ? serkiem homogenizowanym czy twarożkiem?

    • kasiaaaa24kasiaaaa24środa, 8 maja 2013 10:57:43

      Zapowiada się pysznie. Wydrukowałam przepis i mam nadzieję, że niebawem zagości i na moim stole :)

    • AntenkaAntenkaśroda, 8 maja 2013 11:01:53

      bajka:) obłędnie się prezentuje:)

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:11:05

      Bieluch ma zwarta konsystencje i neutralny smak. Przełamuje słodycz śmietany, wiec ja bym raczej zastąpiła go albo serkiem homogenizowanym ale naturalnym, zadnym waniliowym, albo serkiem do chleba tez naturalnym typu filadelfia albo z turka lub piatnicy. Każdy który nie jest zbyt płynny, a który np można dodać do kremu i nie rozrzedzi nam smietany. Ewentualnie mascarpone, ale wtedy nie dodawać cukru pudru.

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:12:06

      czekam z niecierpliwoscia, i bardzo sie ciesze ze ty akurat sie tym ciastem zainteresowalas. zobaczyc go na twoim blogu to bedzie cos.

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:12:26

      dziekuje bardzo!

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:12:58

      no niestety to sa bomby, ale w końcu raz sie żyje!:)

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:13:19

      zrób jest boskie.

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 11:14:45

      super. zrob koniecznie i napisz jak smakowało.

    • Iza KulińskaIza Kulińskaśroda, 8 maja 2013 12:50:56

      bardzo przyjemnie się zapowiada

    • ugotujmyto.plugotujmyto.plśroda, 8 maja 2013 12:59:07

      Rewelacyjne:)! W sam raz na letnie dni...:)!

    • MaggieMaggieśroda, 8 maja 2013 13:30:52

      Ta warstwa malin bedzie mi sie snic po nocach :)

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 15:31:40

      :) mi sie tez śni.

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 15:31:57

      dziękuję.

    • BernadetaBernadetaśroda, 8 maja 2013 15:32:19

      dziękuję. pozdrawiam.

    • wiosenka27wiosenka27środa, 8 maja 2013 16:43:36

      No no, ale pyszne:)

    • Ladylaura.Ladylaura.środa, 8 maja 2013 19:26:56

      super ciacho,pozdrawiam.

    • kabamaigakabamaigaśroda, 8 maja 2013 19:36:27

      Berniko rewelacja. I ciasto i zdjęcia.

    • OpalankaOpalankaśroda, 8 maja 2013 21:01:32

      Bardzo kuszące:)

    • Justyna BąkJustyna Bąkśroda, 8 maja 2013 21:55:21

      ja robię podobne, nazwa się malinowa wyspa:)

    • bistro mamabistro mamaśroda, 8 maja 2013 22:53:07

      U nas w cukierni podobne sprzedają jako Pychotkę, ale na pewno nie ma ono tego kremu z Bielucha :) Jest piękne! I musi być pyszne :)

    • Inspirowane SmakiemInspirowane Smakiemczwartek, 9 maja 2013 00:36:19

      Czysty obłęd. Wygląda pysznie!:)

    • AmorekAmorekczwartek, 9 maja 2013 01:03:21

      wow świetne !

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:21:57

      dziękuję!

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:22:13

      o ładną nazwa.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:23:34

      dziekuje bardzo.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:24:12

      oj tak pyszne, a akrem jest mało popularny bo wymyślony przez znajoma.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:24:33

      Karolina dziekuje bardzo.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:24:54

      wiec polecam zrobic.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:25:19

      dziekuje bardzo. pozdrawiam.

    • BernadetaBernadetaczwartek, 9 maja 2013 11:25:37

      oj tak. i to bardzo.

    • MajanaMajanapiątek, 10 maja 2013 01:19:38

      Wow, jakie piękne! Z pewnością smakuje świetnie :) Częstuję się ochoczo kawałkiem :)

    • ginginpiątek, 10 maja 2013 20:32:33

      A ja się zastanawiałam, co to są te "bieluchy"... ;) Musiało być pyszne :)

    • BernadetaBernadetasobota, 11 maja 2013 01:28:46

      ależ proszę:)

    • BernadetaBernadetasobota, 11 maja 2013 01:29:23

      no proszę jakie zaskoczenie.

    • AnonymousAnonymouspiątek, 21 czerwca 2013 10:10:17

      Dziekuje za swietny przepis. Zrobilam jako tort,podzielilam ciasto na 3 warstwy, pieklam w trzech tortownicach naraz, wyszedl przepiekny, wysoki tort urodzinowy, smakowal wszystkim, nawet francuskim gosciom, niezbyt przyzwyczajonym do galaretki. Jedyne co zmienilam to owoce, dalam mieszanke "czerwone owoce" z malinami, porzeczkami, wisniami, i galaretki, jedna z czarnej porzeczki a druga wisniowa. Super ! Pozdrawiam, Edyta K.

    • BernadetaBernadetapiątek, 21 czerwca 2013 18:37:35

      wow dziękuje niezmiernie mi milo, ciesze sie ze mogłam sie przyczynić do twojego sukcesu kulinarnego:) pozdrawiam

    • AnonymousAnonymousniedziela, 7 lipca 2013 22:06:53

      pieczemy dwie blaszki naraz tylko czy w termoobiegu,czy normalnie?

    • BernadetaBernadetaniedziela, 7 lipca 2013 23:01:10

      ja piekę normalnie gora - dol. piekę osobno jedna blaszka potem druga, gdy próbowałam razem na rożnych poziomach to jedna była upieczona a druga nie.

    • AnonymousAnonymousniedziela, 21 lipca 2013 20:05:11

      JEST SUPER MOZNA BEZ OBAW PIEC WYSZLO REWELACJA A SMAK yyyyhhhhyyyy PYSZNY JUZ PARE RAZY PIEKLAM I KAZDY SIE PYTA O PRZEPIS DZIEKUJE SERDECZNIE ZA PRZEPIS CIASTA ANIA;)))

    • AnonymousAnonymouswtorek, 6 sierpnia 2013 22:04:10

      ZROBIŁAM WCZORAJ TO CIASTO JEST ....BOSKIE....KOLEŻANKI W PRACY STWIERDZIŁY ,ŻE JEST PRZEPYSZNE I POPROSIŁY O PRZEPIS.U MNIE W DOMU CIASTO PRZYJĘŁO SIĘ W 100 %DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA PRZEPISANETA;}}

    • AnonymousAnonymoussobota, 24 sierpnia 2013 11:02:23

      czy pianę piec razem z biszkoptem? biszkopt urośnie?czy najpierw podpiec sam biszkopt, wystudzić go, nałożyć pianę i piec jeszcze raz?

    • BernadetaBernadetasobota, 24 sierpnia 2013 15:17:21

      biszkopt i piane na beze piecze sie razem w dwóch turach jako dwa placki. czas pieczenia jest krotki wiec pieczemy razem.

    • KasikKasikponiedziałek, 21 października 2013 11:59:59

      Witam, ciasto prezentuje się niesamowicie i pewnie też tak smakuje :D Trafiłam tutaj w poszukiwaniu przepisu na Malinową Chmurkę, którą zostałam niedawno poczęstowana. Myślę, że trafiłam idealnie! Mam tylko jedno pytanie, czy próbowałaś czymś zastąpić fix'y albo je w ogóle wyeliminować z przepisu ? Tak się zastanawiam nad żelatyną ...Pozdrawiam serdecznie :)

    • BernadetaBernadetaponiedziałek, 21 października 2013 15:34:02

      fixow nie eliminowalam nigdy, mozesz dac zelatyne mysle ze spokojnie da rade. mozna tez sprobowac nic nie dawac, np angielskie kremowki sa tak mocne ze do nich nie trzeba nic dodawac a pieknie sie trzymaja po ubiciu.

    • AnonymousAnonymousśroda, 5 lutego 2014 19:00:06

      Wszystkie przepisy i zdjęcia cudowne -mam pytanie -czy gdy na jednej warstwie biszkoptu położę maliny to mogę je nakryć drugą warstwą biszkoptu? -Chciałbym się dowiedzieć czy te owoce nie będą przeszkadzać ? -czy nie wypadną ? gdy się obciąży je drugim blatem -nigdy nie piekłem -ani nie przygotowywałem ciast -Andrzej --przepraszam

    • BernadetaBernadetaśroda, 5 lutego 2014 21:09:08

      nic nie wypadnei bo zanim pan polozy ten drugi biszkopt a biszkopty sa bardzo ceniutkie to zamrozone maliny szybko spowoduja zastygniecie galaretki ktora je zespoli i nie nie wypadnie. naprawde to tylko trudno wyglada ale ciasto jest proste. do dziela, prosze sie nie bac. jedyny trudny moment to rozprowadzenei ciasta na biszkopty na blaszce.

    • AnonymousAnonymousśroda, 5 lutego 2014 21:16:38

      Dziękuję serdecznie za odpowiedz - za pocieszające słowa -

    • AnonymousAnonymouspiątek, 11 kwietnia 2014 00:24:52

      Z braku drugiej blaszki do pieczenie upiekłam wszystko razem tzn.bezę miałam tylko na górze po upieczeniu przekroiłam.Ciasto poezja smaku w święta będzie powtórkaPozdrawiamJulka

    • AnonymousAnonymouspiątek, 25 kwietnia 2014 17:05:36

      Upiekłam na święta-ciasto pierwsza klasa na stałe zagości u mnie w domu.Zamiast malin których cena mnie przeraziła,zrobiłam z mieszanką owoców leśnych.Kasia

    • AnonymousAnonymoussobota, 26 kwietnia 2014 21:37:29

      A ja upiekę za tydzień na imprezę urodzinową synka bo to ciacho wygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje :) pozdrawiam Klaudia

    • BernadetaBernadetaśroda, 30 kwietnia 2014 01:03:24

      czekam w takim razie na relacje i może zdjęcie ciasta.

    • BernadetaBernadetaśroda, 30 kwietnia 2014 01:04:08

      bardzo sie cesze, pozdrawiam.

    • BernadetaBernadetaśroda, 30 kwietnia 2014 01:04:24

      polecam sie na przyszłość.

    • BernadetaBernadetaśroda, 30 kwietnia 2014 01:04:50

      ważne ze smakowało i wyszło, pozdrawiam.