Kruche babeczki, słodkie, mocno orzechowe. Smaku i zapachu, poza orzechami, nadają im powidła śliwkowe i olejek pomarańczowy. Masa, którą je nadziałam, to delikatne ciasto z mąki migdałowej, z powidłami śliwkowymi i dużą ilością orzechów włoskich. Składniki ciasta (16 - 20 babeczek): 300 g mąki 130 g zimnego masła 3 żółtka 100 g cukru 3 płaskie łyżki jogurtu naturalnego 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) Składniki masy orzechowej: 150 g orzechów włoskich 40 g cukru 2 łyżki miodu 2 białk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...