Strzępiec, Pleśniak a może Skubaniec? Być może się mylę – jeśli tak, wyprowadźcie mnie z błędu – ale dla mnie pod tymi nazwami kryje się to samo ciasto. Często przygotowywane jest z wykorzystaniem dżemu porzeczkowego. U mnie w domu zawsze dodawało się do niego powidła śliwkowe. Strzępiec to jedno z moich ulubionych ciast i aż się dziwię, że do tej pory przepis nie znalazł się na blogu. To kruche ciasto składające się z warstwy jasnej i kakaowej, z powidłami śliwkowymi, orzechami i białkową pianką. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...