Miłośniczką babek jestem nie od dziś. Uwielbiam ich miękkość oraz to że są to bardzo trwałe wypieki. Dobrze przygotowane, według sprawdzonego przepisu mogą stać nawet tydzień. W moim domu punkt obowiązkowy każdych świąt. Dzisiejszy przepis na babkę podwójnie czekoladową to propozycja dla wszystkich fanów puszystych i mięciutkich ciast. Obowiązkowo z dużą ilością czekolady. Niewątpliwą zaletą akurat tej babki jest, iż jest super wilgotna. U mnie w domu babka podwójnie czekoladowa zagościła tuż przed ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.