Przepis legenda, przepis tradycyjny, przepis łatwy. W przypadku tych ciasteczek można by długo wymieniać same superlatywy. Za chwile wyjaśnię fenomen ciasteczek przez maszynkę, jednak najpierw musicie wiedzieć, że z zamiarem ich przygotowania bardzo długo się nosiłam. Podstawowym problemem było znalezienie odpowiedniej maszynki lub przynajmniej odpowiednich końcówek. Na szczęście ostatnio kupiłam nowiutką maszynkę właśnie z odpowiednimi końcówkami. I zaczęła się w domu zabawa. Ciasteczka przez maszynkę bowiem okaz...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.