Rewelacyjna drożdżówka, zniknęła bardzo szybko. Pyszna miękka i dużo budyniu. Drożdże pokruszyć wlać 1/2 szklanki ciepłego mleka, wsypać 2 łyżki mąki i szczyptę soli, wymieszać, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ugotować budyń – proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka. Resztę mleka z cukrem zagotować i wlać rozmieszany proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Odstawić do ostudzenia, co chwilkę mieszać, żeby nie zrobił się kożuch. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, roztopione letnie mas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl