Racuchy drożdżowe z rodzynkami

Racuchy drożdżowe z rodzynkami

Racuchy drożdżowe z rodzynkami to moja kolejna propozycja związana w tematem placków. Placki drożdżowe lub klasyczne na bazie proszku do pieczenia są doskonałą propozycją na wiosenny obiad lub podwieczorek. Doskonale smakują również na drugi dzień. W moim przypadku bywa to jednak trudne. Racuchy drożdżowe z rodzynkami są jedną z tych potraw, która znika szybciej niż się ją zrobiło. Puszyste racuchy doskonale komponują się dżemem wiśniowym lub miodem. Obie wersje są przepyszne. Polecam! Składniki: 500 g mąki pszen...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, racuchy, placki, drożdżowe, puszyste racuchy, obiad, ciasto drożdżowe, ciasto wiśniowe

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.