Za oknem prawdziwy plecień i na tę chwilę wydaje się, jakby wiosenny festiwal zielonych listków został nieco przesunięty w czasie. Ptaki jednak nie dają za wygraną i każdego poranka obwieszczają śpiewem nowy dzień, niezależnie od tego, czy wiatr urywa głowy, grzewa policzki słońce, czy sypie gęsty śnieg. Pędzę zatem podzielić się czymś, co sprawdzi się na absolutnie każdą pogodę, a także na zbliżającą się Wielkanoc. Oto przed Państwem miękkie, wilgotne ciasto maślankowe w pralinowej koronie migdałowej, któr... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)