Migdałowiec to jedno z lepszych ciast jakie jadłam, więc przepis oczywiście musiał się tu znaleźć. Pierwszy raz jadłam to ciasto u mojej przyjaciółki Iwonki, która przywiozła go z rodzinnego domu – podziękowania dla Pani Basi, za podzielenie się jego recepturą:) Ciasto jest bardzo słodkie i już nie mogę się doczekać, aż znowu zagości na moim stole na Święta Bożego Narodzenia. Polecam serdecznie:) Czas wykonania: 3 h 30 min Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto : 3 ½ szklanki mąki psz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.