Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka

Paluchy  francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka

Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka

Na ciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały.     Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 150 g serka koziego z ziołami, 150 g ugotowanego mięsa z indyka (skrzydło, golonka),... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, francuskie, cebula, indyk, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mielone, ciasto na niedziele, ser, zdrowe przepisy, zdrowe, golonka, rosół, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, przystawki, mięsa pieczone, mięso mielone, jajka z farszem, pizza na patelnie, pieczeń z mięsa mielonego, dania mięsne

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.