Chałka jest to chyba najlepsza bułka, która zawsze kojarzy mi się z czasami dzieciństwa. Miękka, puszysta i bardzo smaczna. Do tej pory zawsze wybierałam tą sklepową. Tłumaczyłam sobie, że szybciej, łatwiej, że jest taka dobra. Ostatnio jednak zmieniłam zdanie. Uznałam, że warto spróbować przygotować domową wersje chałki. Strach i niepewność towarzyszyły mi na każdym kroku. Jednak można powiedzieć, że warto. Byłam przy tym bardzo dumna. Domowa chałka była takim sukcesem, że od tego momentu piekę tylko ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.