Truskawki w cynamonowych koszyczkach z filo z mascarpone i ricottą, szybki i pyszny deser

Truskawki w cynamonowych koszyczkach z filo z mascarpone i ricottą, szybki i pyszny deser

Truskawki w cynamonowych koszyczkach z filo z mascarpone i ricottą, szybki i pyszny deser

Przepis na : deser

Ciasto filo możemy kupić świeże lub mrożone. Jest to bardzo uniwersalne ciasto, które wykorzystujemy zarówno w słodkich, jak i pikantnych daniach. Aby jednak być pewnym sukcesu musimy zachować pewne środki ostrożności. Jeżeli kupiliśmy ciasto zamrożone najlepiej rozmrozić je na kilka godzin przed planowanym użyciem w lodówce. Inaczej ciasto będzie gumowate, a jak będziemy próbować oddzielić jeszcze zamrożone płaty, mogą się rozerwać. Otwarte i rozłożone ciasto na czas pracy przykrywamy folią spożywczą i wilgotną ści... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.