Makowiec świąteczny z bakaliami
Makowiec świąteczny z bakaliami
Przepełniony magią Świąt domowy makowiec, to najsmaczniejsze ciasto jakie znam. Wykonany według podanego niżej przepisu zawsze wychodzi perfekcyjnie i przez długi czas zachowuje świeżość. Najlepiej piec go w długiej formie keksowej, dzięki czemu makowiec nie popęka. Składniki ciasta drożdżowego - proporcje na 2 makowce o długości 30 cm 2 szklanki mąki pszennej 120 ml letniego mleka 90 g roztopionego przestudzonego masła 30 g świeżych lub 14 g suchych drożdży 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 łyżka czystej wódki l... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, makowce, mak, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, przepisy na święta, orzechy, lukier , chleb, mielone, mięso, roladki, krem, likier, świąteczne przepisy, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto z makiem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, puszyste ciasto, ciasto z orzechami, chleb na drożdżach , ciasto na zimno, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz