Makowiec świąteczny z bakaliami

Makowiec świąteczny z bakaliami

Makowiec świąteczny z bakaliami

Przepełniony magią Świąt domowy makowiec, to najsmaczniejsze ciasto jakie znam. Wykonany według podanego niżej przepisu zawsze wychodzi perfekcyjnie i przez długi czas zachowuje świeżość. Najlepiej piec go w długiej formie keksowej, dzięki czemu makowiec nie popęka. Składniki ciasta drożdżowego - proporcje na 2 makowce o długości 30 cm 2 szklanki mąki pszennej 120 ml letniego mleka 90 g roztopionego przestudzonego masła 30 g świeżych lub 14 g suchych drożdży 5 żółtek  4 łyżki cukru 1 łyżka czystej wódki l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, makowce, mak, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, przepisy na święta, orzechy, lukier , chleb, mielone, mięso, roladki, krem, likier, świąteczne przepisy, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto z makiem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, puszyste ciasto, ciasto z orzechami, chleb na drożdżach , ciasto na zimno, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.