Ciasto drożdżowe z jagodami.

Ciasto drożdżowe z jagodami.

Ciasto drożdżowe z jagodami.

  Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką, to kwintesencja smaku lata. Piekę je tylko w sezonie na jagody. Mrożone jagody nie nadają się do tego ciasta. Ciasto ma przyjemny, maślany smak, z którym kontrastują kwaskowe jagody.   To drożdżowe udaje się zawsze, więc nawet osoby początkujące upieką je z łatwością.   Przy pieczeniu tego ciasta należy pamiętać o kilku zasadach, jakimi rządzi się ciasto drożdżowe.  Jeśli będziesz je znać, drożdżowe zawsze się uda: mleko powinno być letnie, gorące... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.