Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką, to kwintesencja smaku lata. Piekę je tylko w sezonie na jagody. Mrożone jagody nie nadają się do tego ciasta. Ciasto ma przyjemny, maślany smak, z którym kontrastują kwaskowe jagody. To drożdżowe udaje się zawsze, więc nawet osoby początkujące upieką je z łatwością. Przy pieczeniu tego ciasta należy pamiętać o kilku zasadach, jakimi rządzi się ciasto drożdżowe. Jeśli będziesz je znać, drożdżowe zawsze się uda: mleko powinno być letnie, gorące... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.