Imbir to jedna z tych przypraw, która nadaje niezwykłego smaku, każdemu daniu. Moim zdaniem bez imbiru nie mogą obejść się żadne przedświąteczne desery. Dziś przygotowałam dla was wyjątkowo łatwe i pyszne imbirowo-miodowe ciasteczka. Główną bazą tych małych słodkości jest ciasto kruche. Takie małe ciasteczka , które sami przygotowujemy doskonale nadają się jako prezent dla bliskich nam osób. Polecam! Składniki: 300 g mąki 200 g cukru pudru 125 g masła 50 g miodu 50 ml wody 50 ml soku z cytryny 20 g imbiru 4...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.