Smaczny jabłecznik. Przepis jest w mojej rodzinie od dawna. Sięgam po niego dość często. Zawsze potarzam że najlepsze są kwaśne jabłka. Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia, margarynę i posiekać nożem wszystko nożem. Składniki muszą się pomieszać. Dodać pozostałe składniki, jeszcze chwilkę siekać nożem. Następnie szybko zagnieść. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na kształt prostokąta o wielkości trochę większej jak dno blaszki. Ciasto włożyć d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl