Ciasto czekoladowe z jabłkami - salceson

Ciasto czekoladowe z jabłkami - salceson

Ciasto czekoladowe z jabłkami - salceson

To bardzo proste ciasto - szybko i łatwo można sobie takie zrobić. Jest mięciutkie, puszyste, wilgotne i czekoladowe czyli takie jakie najbardziej lubię. Piekłam je już wiele razy gdy nie chciało mi się piec nic innego, wymagającego więcej wysiłku. Już po kilku minutach wstawiamy blaszkę do pieca i niech się dzieje, niech rośnie, niech zapachem zapowiada jakie będzie pyszne :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, czekoladowa, pieczenie, jabłka, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, łatwe , proste i szybkie przepisy, proste ciasto, ciasta z jabłkami, ciasta szybkie i łatwe, szybkie ciasto, łatwe ciasto, puszyste ciasto, jabłka pieczone, pieczone jabłka, pyszne ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Wioletta Z, 24 stycznia 2013 11:49:00

Ogólnie nie przepadam za salcesonem, ale ten chętnie bym zjadła :)

Chmielakowo, 24 stycznia 2013 11:49:04

Ale pyszne, zaraz lecę wypróbować, bo pięknie wygląda. Do tej pory robiłam salceson, ale bez pieczenia :)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 12:12:44

oj tam, dobry salceson nie jest zły :)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 12:13:12

polecam bo to bardzo fajne ciasto :)

kuchenny bałagan, 24 stycznia 2013 13:28:55

Lubię takie ciasta :)

Justyna Bąk, 24 stycznia 2013 13:55:30

taki salceson to ja mogę jeść:D:D pysznie wygląda:)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 14:56:24

to tak jak ja :)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 14:56:48

Justyna, a zwykłego nie lubisz ?

Karmel-itka., 24 stycznia 2013 18:06:46

podoba mi się, oj bardzo!

pollyzeczki, 24 stycznia 2013 18:48:40

znam i lubię ,wprawdzie nie nazywam je selcason ale nazwa jest super:)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 18:51:00

kiedyś taką nazwą a nie usłyszałam i już tak zostało :)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 18:51:35

nic prostszego jak upiec :)

PUDERNICZKA, 24 stycznia 2013 20:21:00

pysznie wygląda :)

Gosia Tapas de Colores, 24 stycznia 2013 20:58:03

musi być smaczne :)

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 21:01:04

i tak smakuje :)

Gosia Tapas de Colores, 24 stycznia 2013 21:02:13

może mozaika ? ale salceson brzmi lepiej

Iza Kulińska, 24 stycznia 2013 22:29:12

nie wiem czy lepiej, ale na pewno zabawniej :)

Chobotdesign, 25 stycznia 2013 10:24:12

uwielbiam ciasta czekoladowe a te wygląda naprawdę apetycznie z tymi jabłkami w środkumnie salceson kojarzy się z jakąś wędliną ;)

Antenka, 25 stycznia 2013 10:55:03

haaa;) rzeczywiście wygląda jak salceson;) super pomysł

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 11:19:03

no bo salceson to wędlina - tutaj ciemne ciasto i zatopione w nim kawałki jabłek nieco imitują ten prawdziwy, ozorkowy

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 11:19:19

i jaki smaczny :)

Anonymous, 24 kwietnia 2013 20:34:06

Wyszło wspaniałe, wilgotne i wyrośnięte. Do polewy dodałam syrop paola pomarańczowy, ciasto miało przyjemny posmak pomarańczy.

Iza Kulińska, 24 kwietnia 2013 21:37:33

oj, wątpię że piekłaś - to raczej kryptoreklama firmy.... przykre...

Anonymous, 26 kwietnia 2013 23:59:50

Jeśli to zabrzmiało jak reklama to przepraszam, po prostu dużo ostatnio gotuję i próbuję różnych przepisów z blogów. Trudno gotować coś z produktów bez nazwy :-) Mogę równie dobrze powiedzieć, że piekłam ciasto na mące Lubelli a jabłka wzięłam Ligole z bazarku ;) ale wszystko było dokładnie tak jak w Pani przepisie. Myślałam, że moim urozmaiceniem polecę komuś sposób na dodanie nutki innego smaku, taka moja osobista wariacja, najczęściej dodaję skórkę, ale nie miałam pod ręką, więc poradziłam sobie inaczej i też wyszło dobre.

Iza Kulińska, 27 kwietnia 2013 00:13:37

rozumiem i przepraszam w takim razie :) pomyślałam tak bo na kilkunastu blogach niedawno też pojawiały się komentarze z syropami tej firmy - dziwne, że przy różnych daniach i też anonimowe. A czy syrop nie spowodował zmiany konsystencji polewy ?

Anonymous, 24 sierpnia 2013 21:04:42

To tylko odrobina syropu, dwie-trzy łyżki, syrop jest gęsty. Dodaję też czasami wanilię w laskach, albo przyprawę korzenną i syrop malinowo-lipowy. Mnóstwo opcji.

Akataa, 23 listopada 2013 17:51:55

Zrobiłam dziś, tak na poprawę nastroju w tę jesienną szarugę i przyznam szczerze, salceson obłędny! Pamiętam jak kiedyś z mamą miałyśmy okres fascynacji salcesonem, ale przepis był trochę inny - z owocami z kompotu, orzechami i rodzynkami. Nie mniej jednak ten jest równie pyszny!

Iza Kulińska, 23 listopada 2013 20:55:08

z innymi owocami nie robiłam, ale masz rację - można coś pozmieniać :)

Edyta Kyzioł, 28 stycznia 2014 09:44:16

Salceson właśnie wylądował w piekarniku. Robię go pierwszy raz. Bardzo spodobał mi się Twój przepis, jest smakowity i prosty a to się dziś dla mnie bardzo liczy, gdyż mąż ma dziś urodziny a ja nie mam za dużo czasu. Za kilka godzin wychodzę do pracy. Mam nadzieję, że taka słodka niespodzianka przypadnie mu do gustu. Jutro napiszę, jak ciasto smakowało. Tymczasem zbieram się za sprzątanie i szykuję do pracy.Pozdrawiam i dziękuję za przepis :-)Edyta

Edyta Kyzioł, 30 stycznia 2014 11:25:07

Ciasto obłędne. Proste a takie pyszne. Mąż zabrał kawałek do pracy i również bardzo smakowało. Myślę, że częściej zagości w mojej kuchni ;-)Dziękuję i pozdrawiam

Iza Kulińska, 30 stycznia 2014 14:02:56

najważniejsze dla mnie jest to, że szybko i łatwo się robi a wszystkim smakuje :)

Joachim, 16 lutego 2014 20:37:14

Szczerze powiedziawszy wyszło mi to strasznie gęste, aż w końcu nie dało się miksować... do kosza.

Iza Kulińska, 16 lutego 2014 21:07:23

coś musiałeś pochrzanić przy odmierzaniu składników - to ciasto piekłam już tyle razy, że przepis znam na pamięć i nie ma opcji żeby się nie udało

matylda, 18 lutego 2014 16:56:51

To jedno z moich ulubionych ciast, które piekę w leniwe niedziele. :)Dzięki ogromne za przepis. :)

Angie, 9 kwietnia 2014 19:50:49

Wyszło przepyszne! Zrobilam tylko trochę inną polewę :) Pozdrawiam!!!