Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami

Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami

Czwartek: tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowa ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Do tego glazura z octu winnego. Doskonała harmonia smaków słodkich i kwaśnych. Czas: 1,5 godziny (w tym godzina na rośnięcie ciasta) Poziom trudności: łatwe Czerwona kapusta – idealna do pieczenia Pieczona kapusta to jedno z naszych niedawnych odkryć. Żałujemy, że wcześniej nie przyszło nam do głowy, że kapustę można piec (albo nawet trzeba piec! :-)). Piekarnik wydobywa z kapusty wszystko co najlepsze: charakterystyczną s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, kapustą, buraczki, czerwona kapusta, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, buraki, sosy, drożdżowe, placki, szpinak, barszcz, wegańskie, ziemniaki, mięso, buraczki tarte, tarta na słodko, ciasto z orzechami, barszcz czerwony, pieczone ziemniaki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięsa pieczone, placek z serem, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ziemniaki zapiekane, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.