Karmelowa Princessa

Karmelowa Princessa

Karmelowa Princessa

Karmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów.     Składniki: Ciasto: 6 białek szczypta soli 200g wiórków kokosowych 100g cukru 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa (po 37g) Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 300g śmietany 30% 60g cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220g masła lub margaryny Dodatkowo: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 1 puszka masy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wafelki, biszkopt, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, bez pieczenia, obiad, mielone, przystawki, przekąski, danie jednogarnkowe, przekąska, wafle, ciasto kokosowe, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka, boże narodzenie, wielkanoc, kajmak, ciasto ucierane , ciasteczka kokosowe, ciasteczka swiateczne

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.