Pełnoziarnista tarta z cukinią, groszkiem i serem pleśniowym

Pełnoziarnista tarta z cukinią, groszkiem i serem pleśniowym

Pełnoziarnista tarta z cukinią, groszkiem i serem pleśniowym

Przepis na : obiad

Kolejna wersja tarty rustykalnej, to znaczy pieczonej bez formy. Poprzednia słodka wersja  tarty z jabłkami  wyszła tak dobra, że postanowiłam tym razem spróbować z wytrawną. I to był strzał w dziesiątkę. Ciasto lekko zmodyfikowałam, żeby smak pasował do warzywnego wypełnienia. Taki sposób wykonania tarty jest świetny, ponieważ nie ma potrzeby wyklejania formy, podpiekania spodu. Wystarczy rozwałkować ciasto, położyć farsz i zawinąć boki. Nic prostszego :) Ciasto, na którym upiekłam tartę jest moją z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu HealthyCreations

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.