Piróg drożdżowy z farszem z kaszy gryczanej białej BIO i ziemniaków

Piróg drożdżowy z farszem z kaszy gryczanej białej BIO i ziemniaków

Piróg drożdżowy z farszem z kaszy gryczanej białej BIO i ziemniaków

Są smaki, które stają się przenośnikami wspomnień. Autorki tego przepisu, odtwarzanego w naszej rodzinie od dziesiątków lat, od dawna między nami nie ma. Pozwólcie, że tym razem podzielę się przepisem wyjątkowym. Drożdżowe, chrupiące maślane ciasto, otulające miękkie,  wyraziste, wytrawne wnętrze - farsz z białej kaszy gryczanej i ziemniaków. Piróg. Smak, zapach bliskiego sercu podkarpacia. Każdy z wytęsknionych wyjazdów w rodzinne strony związany jest z najcieplejszymi wspomnieniami.  Również tymi związanymi z t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.