Piróg drożdżowy z farszem z kaszy gryczanej białej BIO i ziemniaków
Piróg drożdżowy z farszem z kaszy gryczanej białej BIO i ziemniaków
Są smaki, które stają się przenośnikami wspomnień. Autorki tego przepisu, odtwarzanego w naszej rodzinie od dziesiątków lat, od dawna między nami nie ma. Pozwólcie, że tym razem podzielę się przepisem wyjątkowym. Drożdżowe, chrupiące maślane ciasto, otulające miękkie, wyraziste, wytrawne wnętrze - farsz z białej kaszy gryczanej i ziemniaków. Piróg. Smak, zapach bliskiego sercu podkarpacia. Każdy z wytęsknionych wyjazdów w rodzinne strony związany jest z najcieplejszymi wspomnieniami. Również tymi związanymi z t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika
Autor
KronikaPiekarnika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drożdżowe, kasza gryczana, ziemniaki, ciasto drożdżowe, sosy, sałatki, sałatka, mięso, sos pieczarkowy, zapiekanka, zapiekanki, pieczywo, mielone, szybkie ciasto, sałatka pieczarkowa, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Kronika Piekarnika
Dodaj komentarz