Rogale z białym makiem-świętomarcińskie

Rogale z białym makiem-świętomarcińskie

Rogale z białym makiem-świętomarcińskie

Tradycyjne rogale z ciasta drożdżowego półfrancuskiego-mięciutkie z warstwą pełną białego maku, orzechów, mielonych migdałów i skórki pomarańczowej, choć u nas nie ma tej tradycji ja pokusiłam się o zrobienie swojej wersji, zredukowałam troszkę ilość masła,  bo w oryginale wg mnie było go stanowczo za dużo, te rozpływają się wręcz w ustach, choć ciasto zrobiło mi trochę psikusa albo mój antytalent do ich zawijania się ujawnił –mimo tego że nie wyglądają perfekcyjnie są przepyszne! Składniki: Ciasto drożd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, mak, rogale, jajko, orzechy, orzechy włoskie, francuskie, miód, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, lukier , drożdżowe, mięso, syrop, lekkie ciasto, ciasto z makiem, ciasto z bezami, ciasteczka, mięso mielone, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta tortowe, ciasto ucierane , pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.