Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Ciasto jogurtowe z rabarbarem

Przepis na : deser

Sezon na rabarbar trwa. Tym razem przygotowałam ciasto jogurtowe z rabarbarem . Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Bardzo pyszne, puszyste i wilgotne – takie właśnie jest ciasto jogurtowe z rabarbarem . Ciasta jogurtowe mają do to siebie, że lubi powstać zakalec. Ważne jest aby przestrzegać kilku złotych zasad, a na pewno ciasto będzie idealne. Ważne jest aby jogurt i jajka wyjąć dużo wcześniej z lodówki, tak aby mogły osiągnąć temperaturę pokojową. Nie wolno używać owoców mrożonych, ponieważ mają...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.