Przepis na : deser
Sezon na rabarbar trwa. Tym razem przygotowałam ciasto jogurtowe z rabarbarem . Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Bardzo pyszne, puszyste i wilgotne – takie właśnie jest ciasto jogurtowe z rabarbarem . Ciasta jogurtowe mają do to siebie, że lubi powstać zakalec. Ważne jest aby przestrzegać kilku złotych zasad, a na pewno ciasto będzie idealne. Ważne jest aby jogurt i jajka wyjąć dużo wcześniej z lodówki, tak aby mogły osiągnąć temperaturę pokojową. Nie wolno używać owoców mrożonych, ponieważ mają...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami