Pyszne ciasto na półkruchym cieście z dodatkiem śliwek i budyniu. Wymiary blaszki: 24cm x 28cm Składniki Półkruche ciasto Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki (400g) Masło 200g Cukier 1 szklanka Sól 1/3 łyżeczki Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Jajka 3 sztuki Masa budyniowa: Budyń 2 opak. Cukier waniliowy 16g Cukier 4 łyżki Mleko 1 litr […] The post Półkruche ciasto ze śliwkami i budyniem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...