Pleśniak

Pleśniak

Pleśniak

Przepis na to ciasto jest w naszej rodzinie odkąd pamiętam. Pyszne kruche ciasto, powidła śliwkowe i beza to idealne trio. Warto dodać posiekane orzechy włoskie, bo bardzo wzbogacają smak ciasta - poza tym ja lubię jak w cieście coś chrupie. ;) Do ubitych białek dodajemy kisiel lub budyń. Ja nie przepadam za wściekłymi kolorami ciasta, dlatego wybieram budyń śmietankowy lub waniliowy, kisiel zaś cytrynowy (w stonowanym kolorze). Ale co kto lubi. ;) Idealne ciasto do popołudniowej kawy czy herbaty. Pl... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pleśniak, ciasto, pieczenie, orzechy, orzechy włoskie, budyń, włoska, cytryna, cukier, ciasto z orzechami, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, lekka, mąka, ciasto z powidłami śliwkowymi, cukier puder, pyszne ciasto, ciasto z białek , przepisy na kruche ciasto, ciasto z bezami, boże narodzenie, ciasto cytrynowe, ciasto z kawą, lekkie ciasto, bez pieczenia, ciasto na boże narodzenie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z kawą

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Roz Airad, 18 lutego 2013 22:51:00

kocham to ciacho ;d

W kuchni Uli, 18 lutego 2013 23:21:58

już wiem do czego wykorzystam powidła śliwkowe :) zapisuję przepis, a pleśniak przypomina mi dzieciństwo i moją ukochaną Babcię Ludwikę, zawsze piekła to ciasto, niestety jej receptury nie znam

GosieK, 19 lutego 2013 01:53:24

uwielbiam to ciacho :)

COOLinarna Strefa, 19 lutego 2013 21:29:45

Zachęcam do wypróbowania. Może to właśnie ten przepis. ;)